انواع جنس کانال هوا
در این مقاله میخواهیم به بررسی برخی از انواع جنس ورق های کانال انتقال هوا و ویژگیهای هر کدام بپردازیم که در نهایت بتوانیم یک سیستم مجرای هوای کارآمد و مؤثر را درست انتخاب کنیم.
کانال کشی بخشی از سیستم تهویه است که ما کمتر به آن فکر می کنیم حتی اگر یکی از مهمترین اهداف را انجام دهد. کانال های هوا کانال هایی هستند که وظیفه توزیع هوای سرد یا گرم شده را در سرتاسر ساختمان بر عهده دارند و بدون آنها، بقیه سیستم تهویه بی فایده خواهد بود. انواع مختلفی از کانال های هوا وجود دارد که می توانند در یک خانه، ساختمان تجاری، کارخانه و… استفاده شوند و هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. هر نوع ماده کانال دارای ویژگی هایی است که در کاربردهای خاص مفید است و انتخاب جنس نادرست می تواند منجر به ناکارآمدی و افزایش هزینه ها شود به همین دلیل دانستن انواع جنس کانال مهم است.
به طور کلی، انتخاب مواد مناسب برای کانال های هوا به عوامل مختلفی از جمله سیستم تهویه مطبوع خاص شما، محیطی که کانال ها در آن نصب خواهند شد، و میزان بهره وری انرژی و عملکرد مورد نظر شما ، نیاز به عایق کاری و بودجه موجود بستگی دارد. کار با یک پیمانکار حرفه ای کانال مانند شرکت پویان گسترش می تواند به شما در انتخاب بهترین مواد و طراحی برای نیازهای خود کمک کند
جنس کانال هوا
اغلب از ورق فلز گالوانیزه ساخته می شوند. اما همیشه هم به این صورت نیست. بسته به نیاز شما، برخی از مواد دیگر موجود عبارتند از مواد پلاستیکی یا لاستیکی انعطاف پذیر که می تواند در شرایطی که نصب کانال های سفت و سخت دشوار است مفید باشد. تمیز کردن این نوع کانال ها نیز در برخی موارد آسان تر است.
یکی دیگر از عواملی که در مورد مواد مجرای هوا باید در نظر گرفته شود، خواص عایق بودن آنها است. کانالهای عایق شده میتوانند به جلوگیری از اتلاف یا افزایش گرما در هنگام حرکت هوا در سیستم کمک کنند، که میتواند کارایی انرژی را بهبود بخشد و بار کاری تجهیزات تهویه هوا را کاهش دهد. مواد عایق می توانند شامل فایبرگلاس، فوم یا مواد دیگر بسته به کاربرد مجرا و محل آن باشند.
مواد ساختاری کانالها در سیستمهای تهویه هوا میتوانند از مواد مختلفی تشکیل شوند. در زیر، به برخی از این مواد میپردازیم:
ورق فلزی
فایبرگلاس
PVC
فیبر
ورق فلزی :
ورق فلز رایج ترین ماده ای است که برای ساخت کانال هوا استفاده می شود. بادواماست، کار با آن آسان است و می توان آن را متناسب با نیازهای خاص یک ساختمان ساخت.کانال های ورق فلزی معمولاً از فولاد گالوانیزه، آلومینیوم یا استیل ساخته می شوند.ضخامت کانالهای فولادی معمولاً بین 0.5 تا 1.5 میلیمتر است. این کانالها مقاوم در برابر خوردگی و آسیبهای مکانیکی هستند و معمولاً برای پروژه های خانگی، صنعتی و تجاری بزرگ استفاده میشوند.
1-1 کانال هوا گالوانیزه:
کانالهای گالوانیزه ازفولاد رنگی ساخته شدهاند و با یک لایه رویه ضد خوردگی پوشیده شدهاند. این نوع کانالها مقاوم در برابر خوردگی هستند و معمولاً برای برنامههای مسکونی و تجاری کوچک استفاده میشوند.
1-2 کانال هوا آلومینیومی:
این نوع کانالها سبک ومقاوم در برابر خوردگی و آسیبهای مکانیکی هستند. ضخامت کانالهای آلومینیومی معمولاً بین 0.6 تا 1 میلیمتر است. این نوع کانالها معمولاً در پروژه های مسکونی و تجاری که به دنبال یک طراحی با کیفیت بالا هستند، مورد استفاده قرار میگیرند.
1-3 کانال هوا فولاد ضد زنگ:
با ضخامت بالا ساخته میشوند و مقاوم در برابر خوردگی هستند. این نوع کانالها برای پروژه های صنعتی و تجاری دائمی مناسب هستند.